«Ως πολιτεία αλλά και ως κοινωνία είμαστε ευγνώμονες στους άνδρες και στις γυναίκες της πυροσβεστικής για τις υπηρεσίες που προσφέρουν συχνά με αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Θα ήθελα να εξάρω το σημαντικό έργο που επιτελούν η διοίκηση και το προσωπικό της Πυροσβεστικής στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στον νομό μας. Η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα σε πλανητικό επίπεδο που βιώνουμε εντονότερα στον ευρωπαϊκό νότο με πυρκαγιές, πλημμύρες και φυσικές καταστροφές και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής, όπως και σε κάθε έκτακτη ανάγκη, βρίσκονται πρώτοι δίπλα στον πολίτη.

Η βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στην οργάνωση του Σώματος έχει ήδη αποτελέσματα, άλλα λόγω της φύσης του αντικειμένου, η προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών είναι διαρκής. Σε αυτό το πλαίσιο, οι παρατηρήσεις των αξιωματικών και του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη για να γίνει το έργο τους ακόμα πιο ανταποδοτικό προς όφελος του πολίτη».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας και του νομού, στη Λάρισα, όπου συναντήθηκε, με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχο κ. Ευάγγελο Φαλάρα και τον υπασπιστή, Αντιπύραρχο κ. Κώστα Μπαλαντίνα, με τη διοίκηση της πυροσβεστικής του νομού, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας, Πύραρχο κ. Νίκο Μητσογιάννη, τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, Αντιπύραρχο κ. Γιώργο Βαρδάτσικο καθώς και τους πυροσβέστες βάρδιας του 1ου Π.Σ. Λάρισας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις της διοίκησης άλλα και των πυροσβεστών. Όπως τονίστηκε στη συζήτηση το 112 λειτουργεί σώζοντας ζωές και αποτελεί ασπίδα απέναντι στις φυσικές καταστροφές, αφού η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτιστη προτεραιότητα.

Σε ότι αφορά στις πυρκαγιές, η πρόσληψη 500 δασοπυροσβεστών φέτος συμβάλει αποφασιστικά στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι για την αρτιότερη ανταπόκριση της Πυροσβεστικής σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά απαιτείται επαρκής στελέχωση όλων των υπηρεσιών που λειτουργούν άλλα και η ταχύτερη ανανέωση του γερασμένου στόλου. Κυρίως τα οχήματα άλλα και ο ειδικός εξοπλισμός πρέπει να αντικαθίστανται έγκαιρα, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες προκλήσεις που επιβάλει η κλιματική αλλαγή.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε για την ενδελεχή ενημέρωση, επεσήμανε για άλλη μια φορά τον κομβικό ρόλο του πυροσβεστικού σώματος στην καθημερινότητα των πολιτών και την προστασία του δασικού μας πλούτου και υπογράμμισε ότι θα προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να εισακουστούν οι παρατηρήσεις για την βελτίωση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής προς τον πολίτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.