Στη σύσφιξη των σχέσεων και τη στενότερη συνεργασία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), για την προώθηση κοινών στόχων, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, μέλος της Ελληνικής Βουλής, δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠαΔΕΕ και τον πρόεδρό της, Πολιτειακό Γερουσιαστή του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, κ. Λεωνίδα Ραπτάκη.

Η αντιπροσωπεία της ΠαΔΕΕ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα όπου, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της οργάνωσης, για την προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως και την προώθηση των εθνικών θέσεων.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ σε δήλωσή του μετά τη συνεργασία τόνισε ότι «ο ρόλος της ελληνικής διασποράς στην ενίσχυση των εθνικών μας θέσεων είναι ιδιαίτερα κρίσιμος στις παρούσες συνθήκες. Η επικρατούσα διογκούμενη παγκόσμια αναταραχή, η επανάκαμψη απειλητικών αναθεωρητισμών και η υπονόμευση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, της δημοκρατίας και της ελευθερίας δημιουργούν ένα επισφαλές διεθνές περιβάλλον, στο οποίο είναι απαραίτητοι οι ισχυροί συμμαχικοί δεσμοί. Αυτήν την ευαίσθητη αποστολή εκπληρώνουν οι ομογενείς μας και, ιδιαιτέρως, όσοι κατέχουν κοινοβουλευτικά αξιώματα στις νέες πατρίδες τους. Η ελληνική διασπορά είναι Δύναμη για τα εθνικά μας δίκαια».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «θα ήθελα ιδιαιτέρως να σταθώ στον συντονισμό των ενεργειών που έχουμε συμφωνήσει ως διακοινοβουλευτικός θεσμός των Ορθοδόξων με τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές όπου γης, για δύο κρίσιμα ζητήματα του οικουμενικού χριστιανισμού. Το ένα είναι η αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας για την βέβηλη πράξη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε μουσουλμανικό τέμενος, από την τουρκική ηγεσία. Το δεύτερο είναι η προστασία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, που απειλούνται με εξαφάνιση, λόγω των διώξεων των φονταμενταλιστών του Ισλάμ, αλλά και της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. Και τα δύο αυτά θέματα συζητήσαμε σήμερα με τους ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές που απαρτίζουν την ηγεσία της ΠαΔΕΕ, σε μια ανταλλαγή ιδεών για περαιτέρω προώθησή τους».

Εκ μέρους της ΠαΔΕΕ, εκτός του κ. Ραπτάκη, στη συνάντηση συμμετείχαν και οι Stephan Pappas, Γερουσιαστής, WyomingState, ΗΠΑ, EggieTriantafyllopoulos, α΄ αντιπρόεδροςΠαΔΕΕ, MPPOntario, Καναδάς,SteveGeorganas, β΄ αντιπρόεδροςΠαΔΕΕ, Ομοσπονδιακός ΒουλευτήςΑδελαΐδα, Αυστραλία, EmanouelaLampropoulos, ΒουλευτήςSaint-Laurent, Κεμπέκ, Καναδάς, Βαγγέλης Ντουλές, Βουλευτής Αλβανίας, JohnSpiros, αν. μέλος Δ.Σ., Αντιπρόσωπος Πολιτείας Ουισκόνσιν ΗΠΑ,AndreaMichaels,αν. μέλος Δ.Σ., βουλευτής Enfield (SA), Υπουργός Μικρών και Οικογενειακών Επιχειρήσεων, Υπουργός Καταναλωτών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων, Υπουργός Τεχνών Αυστραλίας, TomKoutsantonis,αν. μέλος Δ.Σ, βουλευτής WestTorrens (SA), Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων Αυστραλίας, AnnieKoutrakis, Βουλευτής VimyΚαναδά, ArisBabikian, MPPΟντάριο Καναδά, MichaelMcCormack, Ομοσπονδιακός βουλευτής Riverina (NSW), πρ. αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αυστραλίας, SophieCotsis βουλευτής Canterbury (NSW) Αυστραλίας, JennyMikakos πρ. Βουλευτής Αυστραλίας, Zefy Kargidou, WHIA’SCommunicationsDirector.

Εκ μέρους της ΔΣΟ παραβρέθηκε και ο σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.