Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ αποδεικνύει ότι κανένας αγώνας για την επικράτηση της ιστορικής αλήθειας δεν είναι μάταιος. Αυτή η τεράστια επιτυχία, που ασφαλώς θα έχει συνέχεια, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και εμείς την προσπάθεια για την κατοχύρωση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως και όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας".

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι “η ιστορική μνήμη σχετίζεται άμεσα με το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας. Όσο ειδεχθή εγκλήματα, όπως η Γενοκτονία των Αρμενίων και όλων των χριστιανών της Ανατολής από το Οθωμανικό κράτος και την Τουρκία, παραμένουν χωρίς τιμωρία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες της επανάληψής τους.

Ο αναθεωρητισμός, η ανάδειξη του δικαίου της ισχύος έναντι της ισχύος του δικαίου, οι απειλές και οι επιθετικές ενέργειες κατά άλλων κρατών, που η γείτονα χώρα ξεδιπλώνει τα τελευταία χρόνια με τέτοια ένταση, συμβαίνουν γιατί ποτέ δεν αναγνώρισε τις σκοτεινές πλευρές του παρελθόντος της.

Σε κάθε περίπτωση, το επίπεδο του πολιτισμού μας κρίνεται και από την απόδοση δικαιοσύνης έναντι των θυμάτων μιας από τις ζοφερότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας, που είναι η εξάλειψη του χριστιανικού στοιχείου από τα πατρογονικά του εδάφη στα μαρτυρικά χώματα της Μικράς Ασίας.

Ο αφανισμός των Χριστιανών της Ανατολής έγινε βάσει ενός κυνικού σχεδιασμού, και με την υποστήριξη ξένων δυνάμεων, που έβαλαν πάνω από την ανθρώπινη ζωή τα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα.

Αυτήν την αλήθεια είμαστε υποχρεωμένοι να την υπερασπιστούμε και να την επικοινωνούμε στη διεθνή κοινότητα μέχρι την τελική δικαίωση, που όπως δείχνουν οι πρόσφατες εξελίξεις, δεν είναι μακριά”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.