ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 : Επιχείρηση με 10 εργαζόμενους σε αναστολή, δηλώνει παράταση αναστολής για τους 7 και οριστική ανάκληση για τους 3. Επειδή το ποσοστό όσων παραμένουν σε αναστολή υπερβαίνει το 60%, ο εργοδότης θα πρέπει να επιλέξει σε μια από τις 7 δηλώσεις παράτασης αναστολών το «ΝΑΙ» στο πεδίο «Αμοιβή από τον εργοδότη» ώστε να υποβληθεί η δήλωση. Για τον εν λόγω εργαζόμενο ο εργοδότης αναλαμβάνει το κόστος της μισθοδοσίας του και οι υπόλοιποι 6 θα πρέπει να πληρωθούν την ειδική αποζημίωση από το κράτος ύψους έως και 534 ευρώ για έως και 30 ημέρες.

Το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να καταβληθούν τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης και στους 7.000 μισθωτούς που παραμένουν ακόμη απλήρωτοι, πιθανότατα χωρίς να απαιτηθούν νέες υπεύθυνες δηλώσεις ή και ορθές επαναλήψεις από τους εργοδότες ή και τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο για τον Μάιο, οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονταν να επανυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση (αρκεί δηλαδή η αρχική δήλωση που είχαν υποβάλλει στην πρώτη αναστολή) εκτός κι αν επιθυμούσαν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Τα λάθη που έγιναν από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων σχετίζονται κυρίως με την επιτρεπόμενη ποσόστωση για τον Μάιο (παράταση για έως και 60% οριστική ανάκληση για τουλάχιστον το 40% του προσωπικού).

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 7.000 είναι οι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης που έμειναν απλήρωτοι την προηγούμενη Δευτέρα καθώς δεν πιστώθηκαν τελικά στους λογαριασμούς τους τα 534 ευρώ. Πρόκειται για εργαζόμενους που παρατάθηκε η αναστολή σύμβασής τους και το μήνα Μάιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας οι αιτίες της μη καταβολής των χρημάτων είναι λάθη στις αιτήσεις των εργοδοτών στην ΕΡΓΑΝΗ και λάθη στους αριθμούς ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.

Τις σημαντικές αυξήσεις προβλέπεται να λάβουν άμεσα οι νέοι συνταξιούχοι που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις δικαιούνται όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί (ή θα συνταξιοδοτηθούν) με 40 χρόνια ασφάλισης. Για κάποιον που συνταξιοδοτήθηκε με περισσότερα από 46 έτη, προκύπτουν δε, και μειώσεις.

Ωστόσο, αυτές δεν θα είναι «ορατές» καθώς η μόνη μεταβολή που θα επέλθει θα είναι η αύξηση της προσωπικής διαφοράς.

Ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα λάβουν αυξήσεις και σε ποιο ύψος θα κυμαίνονται, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» και μπορείτε να δείτε στον αναλυτικό πίνακα που ακολουθεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.