Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, γιατί, αν και έχει ξανακαεί, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα».
Δείτε εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς – Καταγγελία για εμπρησμό έκανε υπάλληλος του δήμου – Επιχειρούν έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα – Μήνυμα εκκένωσης από το 112 για Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε περί τις 11 το πρωί στην Κερατέα. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και οι εστίες είναι αρκετές, ενώ η εικόνα από το σημείο δείχνει τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα με τις ριπές του ανέμου.
Σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις οικίες τους σε Μαρκάτι, Συντερίνα, Δημολάκι και Άγιο Κωνσταντίνο. Η οδηγία που τους δόθηκε είναι να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Ανάβυσσο.
Η πυρκαγιά κατακαίει και χαμηλή βλάστηση με κατεύθυνση προς τον Εθνικό Δρυμό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της. Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του για τον Εθνικό Δρυμό: «Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, γιατί, αν και έχει ξανακαεί, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα».
«Είναι μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς κι έχουν φύγει τα πυροσβεστικά» είπε κάτοικος της περιοχής καλώντας την πυροσβεστική υπηρεσία για να ζητήσει βοήθεια αφού όπως λέει τα σπίτια τους κινδυνεύουν να καούν.





































