Χανιά | «Έχει πληρωθεί ο δεσπότης για να τα κάνει αυτά» – Απίθανες κατηγορίες στη συγκέντρωση για τον επίσκοπο Δορυλαίου.

«Έχει πληρωθεί ο δεσπότης για να τα κάνει αυτά». «Κάνει λάθος επιλογές ο δεσπότης». «Ας κοιτάξει ο δεσπότης τα του οίκου του, γιατί ξέρουμε πολλά και θα μιλήσουμε», ήταν κάποιες από τις εκφράσεις που ακούστηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν Χανιώτες έξω από τα γραφεία της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου με αφορμή την απομάκρυνση του επισκόπου Δορυλαίου Δαμασκηνού Λιονάκη από τη θέση του ηγούμενου της μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων.

Μερικές δεκάδες συγκεντρωμένοι, αφού φώναξαν «άξιος» για τον επίσκοπο Δορυλαίου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους χειρισμούς του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού. Και αν αρχικά απλώς ζητούσαν να επιστρέψει ο πρώην ηγούμενος στη θέση του ή να υπάρξει κάποια εξήγηση για την απομάκρυνσή του, στη συνέχεια ακούστηκαν ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις μπροστά στις κάμερες όλων των ΜΜΕ που βρέθηκαν στο σημείο.

Κάποιοι από τους παριστάμενους στράφηκαν εναντίον του μητροπολίτη Δαμασκηνού, ενώ η έκφραση «ξέρουμε πολλά και θα μιλήσουμε» είχε ξεκάθαρες νότες απειλής. Άλλοι πάντως έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις.

Πριν τα πράγματα φτάσουν σε αυτές τις κατηγορίες όμως, οι συγκεντρωμένοι είχαν ζητήσει, σε πιο χαμηλούς τόνους, την επαναφορά του Δαμασκηνού Λιονάκη στη θέση του ηγούμενου, λέγοντας ότι την είχε λάβει άξια και πως είχε επιτελέσει σημαντικό έργο υπέρ της κοινωνίας.

«Απαιτούμε την επιστροφή του ηγούμενου, κανείς μητροπολίτης δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του για την καθαίρεσή του, θα τον υποστηρίζουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας, άφησε έργο», είπαν, μεταξύ άλλων, συγκεντρωμένοι. «Αν έκανε έγκλημα, να μας το πουν», προσέθεσαν.

Ταυτόχρονα όμως εκτοξεύτηκαν κατηγορίες από συγκεκριμένο πρόσωπο εναντίον των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης ότι δήθεν «αποκρύπτουν την αλήθεια» αλλά και εναντίον της ιστοσελίδας μας zarpanews.gr, όπου ειπώθηκε ότι από το συγκεκριμένο πρόσωπο αφαιρέθηκε η δυνατότητα των σχολίων σε δημοσιεύσεις, αφήνοντας την υπόνοια ότι αυτό έγινε με στόχο τη φίμωση.

Πρέπει να επισημανθεί εδώ ότι, πρώτον, η πληροφορία για την απόφαση απομάκρυνσης του επισκόπου Δορυλαίου από τη θέση του ηγούμενου είχε δημοσιευθεί πρώτα από το zarpanews.gr και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε απόλυτα – άρα ήταν η αλήθεια – και δεύτερον, ότι η πολιτική σχολίων δεν επιτρέπει υβριστικής φύσεως σχολιασμό σε δημοσιεύματα.

Οι συγκεντρωθέντες έψαλαν ακόμα τον Ακάθιστο Ύμνο και ακολούθως αναμενόταν να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στη μονή Αγίας Τριάδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.