Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου Β΄, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών κ. Γεωργίου και Γλυφάδος κ. Αντωνίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου κ. Φιλοθέου και του άγοντος τα ονοματήριά του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου Β΄, με την παρουσία των τα πρώτα φερόντων, του Κλήρου, των Μοναχικών Ταγμάτων και πλήθους πιστού λαού, ο οποίος, παρά την έντονη και καθ' όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πίπτουσα βροχή, προσήλθε, ακτακλύζοντας το Ναό, για να ευχηθεί στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του.

Τον θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα, διδακτικώτατα και λυρικώτατα ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ο οποίος ανεφέρθη στην προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου με ερανίσματα από τους λόγους και τις επιστολές του, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του και ανεμνήσθη του προοδοιπορήσαντος αυτού αοιδίμου Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α΄(Βέργη).

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Β΄ ευχαρίστησε για την παρουσία τους με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς, τους Άρχοντες, τον Ιερό Κλήρο, τα Μοναχικά Τάγματα και το λαό, ο οποίος εν ενί στόματι και μετ’ επευφημιών τον πολυχρόνισε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.