ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθος πιστών αυτήν την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Χαϊδάρι.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με ιερή κατάνυξη τελέσθηκε η Αγρυπνία για την απόδοση εορτής της Μεσοπεντηκοστής σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου 2019 στο Ιερό Μητροπολιτκό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου Άνω Δάσους Χαϊδαρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Να αναφερθεί πως στον Ναό φυλάσσονται αποτμήματα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ελευθέριου και Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

Αύριο τιμούμε την Αγία Υπομονή

Στις 29 Μαΐου τιμάται η Αγία Υπομονή. Στην απότομη πλαγιά των Γερανείων, επάνω από το Λουτράκι, σε μια θέση με πανοραμική θέα, υψώνεται επιβλητική η περίφημη Μονή του Οσίου Παταπίου, ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα.

Η μονή έχει αναπτυχθεί γύρω από το σπήλαιο που είχε χρησιμοποιηθεί ως ασκητήριο τουλάχιστον από τον 14ο αιώνα και στο εσωτερικό του βρέθηκε το λείψανο του οσίου Παταπίου.

Το λείψανο παλαιότερα φυλασσόταν στην Κωνσταντινούπολη και ήταν υπό την προστασία της Ελένης Παλαιολογίνας, μετέπειτα Αγίας Υπομονής, μητέρας του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Μετά την άλωση, μεταφέρθηκε στο σπήλαιο του Λουτρακίου για να διαφυλαχθεί και παρέμεινε εκεί ανέπαφο μέχρι την τυχαία ανακάλυψή του, το 1904, κατά τη διάρκεια εργασιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Αγία Υπομονή-29 Μαΐου: Η Τίμια Κάρα και το λαμπρό Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου


Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.63 (8 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.