Το Tuồng cải lương (Βιετναμέζικα: [tûəŋ ka᷉ːj lɨəŋ], περίπου "αναμορφωμένο θέατρο") είναι μια μορφή σύγχρονης λαϊκής όπερας στο Βιετνάμ. Συνδυάζει λαϊκά τραγούδια του Νότιου Βιετνάμ, κλασική μουσική, hát tuồng (μια κλασική μορφή θεάτρου με βάση την κινεζική όπερα) και το σύγχρονο ομιλούμενο δράμα.

Ο Cải lương ξεκίνησε στο Νότιο Βιετνάμ στις αρχές του 20ου αιώνα και άνθισε το 1930 ως θέατρο της μεσαίας τάξης κατά τη διάρκεια της γαλλικής αποικιακής περιόδου της χώρας. Το Cải lương προωθείται τώρα ως εθνική θεατρική μορφή. Σε αντίθεση με τις άλλες λαϊκές μορφές, συνέχισε να αποδεικνύεται δημοφιλής στις μάζες μέχρι τη δεκαετία του 1970 και του 1980, αν και τώρα βρίσκεται σε παρακμή.

Το Cải lương μπορεί να συγκριθεί με ένα είδος παιχνιδιού με την προστιθέμενη πτυχή του Vọng cổ. Αυτός ο όρος σημαίνει κυριολεκτικά “νοσταλγία για το παρελθόν”, είναι ένας ιδιαίτερος τύπος τραγουδιού με τη μουσική υπόκρουση να είναι συχνά το itheràn tranh zither ή το đàn ghi-ta (βιετναμέζικη κιθάρα). Σε ένα τυπικό παιχνίδι, οι ηθοποιοί και οι ηθοποιοί θα χρησιμοποιούσαν έναν συνδυασμό τακτικού διαλόγου και vổng για να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Για πολύ κανονικές στιγμές / επαινεί τις ηθικές αξίες του Βιετνάμ Υπάρχουν κυρίως δύο τύποι cải lương: cải lương tuồng cổ (αρχαίο) και cải lương xã hội (μοντέρνο).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.