ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ: Μία από τις πιο όμορφες εορτές του Ενιαυτού θα γιορτάσουμε αύριο: Την Υπαπαντή του Κυρίου μας, μία από τις 12 μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας («Δωδεκάορτον»). Η λέξη Υπαπαντή, στην κοινή ελληνιστική, σημαίνει προϋπάντηση.

Η Παναγία μας, σαράντα ημέρες από τη Γέννηση του Ιησού, συνοδευόμενη από τον Ιωσήφ τον Μνήστορα, έφθασε στο Ναό προκειμένου να αφιερώσει σύμφωνα με το μωσαϊκό νόμο το νεογέννητο βρέφος, αφού ήταν πρωτότοκο.

Εκεί τον υποδέχεται και τον παραλαμβάνει ο υπέργηρος Συμεών στην αγκαλιά του και αντιλαμβάνεται ότι είναι το βρέφος που ανέμενε χρόνια: ο Ποιητής του Νόμου του οποίου ο Συμεών ήταν υπηρέτης.

Η Κυρία Θεοτόκος προσέφερε ως ώφειλε τον Πρωτότοκο Υιό Της στον Ναό.

ADVERTISING

Ο Συμεών δέχεται τον Σωτήρα του κόσμου στην αγκαλιά του, όπως ακριβώς είχε πληροφορηθεί απο το Θεό και προλέγει το μέλλον του και ότι την καρδιά της Μητέρας Του, θα τη διαπεράσει ρομφαία.

Η γηραιά Άννα, η αφιερωμένη στον Ναό χήρα, φωτίζεται άνωθεν και επιβεβαιώνει τα λόγια του Συμεών σε όλους όσους αναμένουν τη λύτρωση από το Σωτήρα Χριστό.

Εμείς, όπως οφείλουμε, θα τιμήσουμε αυτήν την Εορτή, προσερχόμενοι στον Ιερό Ναό, εδώ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα (7:00-9:45πμ), για να συναντήσουμε τον Υιό του Θεού, το Σωτήρα όλου του κόσμου και να ενωθούμε μαζί του με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ενώ, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα τελέσουμε Αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των χριστιανών, μπροστά στο Θαυματουργό Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας, όπου δακρυρροεί αδιάλειπτα και μυροβλύζει δυόμισι χρόνια τώρα, και έχει ανοίξει την αγκάλη της σε όλα τα παιδιά Της, προσφέροντας τις δωρεές του Θεού στο καθένα ξεχωριστά αλλά και την ελπίδα και την παρηγορία στο σύνολο της Εκκλησίας.

Μάρτυρες αυτού είμαστε όλοι όσοι έχουμε προσπέσει στη Χάρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας αλλά και όλοι οι ευγνώμονες αδελφοί μας που προσέρχονται από όλα τα σημεία του πλανήτη να ικετεύσουν ή να ευχαριστήσουν την Παναγία μας για την ευεργετική συνδρομή της.

Όλοι μαζί λοιπόν, με ένα στόμα πρέπει να ψάλλουμε καρδιακά στη Χάρη Της:

Γένος άπαν των βροτών μακαρίζει Σε Αγνή και δοξάζει σε πιστώς ως Μητέρα του Θεού, και,

Θεοτόκε η Ελπίς πάντων των χριστιανών, σκέπε φρούρει φύλαττε τους ελπίζοντας εις σε.

Αμήν!

Καθημερινά στον Ιερό Ναό μας τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00-9:00 πμ προς τιμήν της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

· Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια 11:00 πμ και 5:30μμ

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοικτός από 7:00 το πρωί έως 7:30 το βράδυ και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2107660943.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.