Το διεθνές πρακτορείο μιλά για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα στο πλαίσιο μίας πολιτιστικής ανταλλαγής.

Η Ελλάδα και η Βρετανία βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, γράφει το πρακτορείο Bloomberg: Σε εκτενές δημοσίευμά του αναφέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκονται σε συζητήσεις για μία διευθέτηση που θα άναβε το πράσινο φως για την επιστροφή των Γλυπτών στην πατρίδα τους στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ρεπορτάζ, μια ενδεχόμενη συμφωνία θα μπορούσε να προβλέπει την αποστολή μέρους των Γλυπτών – για πολλά χρόνια – στην Αθήνα.

Σε αντάλλαγμα, η Αθήνα θα μπορούσε να δανείσει άλλα ιστορικής αξίας αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ την ίδια στιγμή το Λονδίνο θα μπορούσε να εξασφαλίσει αντίγραφα των Μαρμάρων.

Όπως γράφει το Bloomberg, οι μαραθώνιες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, όμως η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί. Περίπλοκο είναι, δε, το ζήτημα της μετακίνησης των Γλυπτών.

Η συμφωνία θα μπορούσε να είναι παρόμοια με εκείνη που υπογράφηκε, την περασμένη χρονιά, με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, βάσει της οποίας η Ελλάδα έλαβε πίσω 161 έργα τέχνης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.