Επί ποδός βρίσκονται Πολιτική Προστασία, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, Αστυνομία αλλά και άλλοι φορείς και υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο αυτό κύμα με όσο λιγότερα προβλήματα γίνεται. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές.

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας προχώρησε τελικά η Τροχαία από τις 19:45, καθώς οι συνθήκες καθιστούν επικίνδυνη την κίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., η διακοπή της κυκλοφορίας γίνεται για λόγους ασφαλείας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, καθώς ήδη πέφτει πυκνό χιόνι που το έχει «στρώσει» και στο δρόμο από την Κηφισιά και πάνω.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει και για τα δύο ρεύματα, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι τη Λαμία, έως αύριο τις 19.00 το απόγευμα, αλλά η κατάσταση θα εκτιμάται από το πρωί κάθε ώρα και θα αξιολογηθεί σε νέα σύσκεψη, στις 11.00.

Δείτε εδώ: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες

Οι καιρικές συνθήκες στην Αττική τις επόμενες ώρες:

Τις βραδυνές ώρες και συγκεκριμένα από τις 21.00 – 23.00 θα ξεκινήσει νέα επιδείνωση του καιρού με τη χιονόπτωση να επηρεάζει αρχικά το βόρειο – βορειοδυτικό – δυτικό τμήμα της Αττικής και σταδιακά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης το βορειοανατολικό – ανατολικό κομμάτι.

Νέα έξαρση χιονοπτώσεων με διάρκεια θα υπάρχει εντός του λεκανοπεδίου από αργά απόψε τη νύχτα έως και το πρωί της Τρίτης με αυξομειώσεις στην ένταση αλλά με χιονόστρωση που τοπικά στα βόρεια – δυτικά και ανατολικά προάστια ενδέχεται να είναι και άνω των 5-10 εκατοστών και σε υψόμετρα άνω των 100-150μ.

Με τα τελευταία δεδομένα, χιονόστρωση θα παρατηρηθεί και στο κέντρο της Αθήνας όμως δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια το ύψος αυτής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» η οποία αναμένεται να δώσει χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας από τη νύχτα της Δευτέρας έως το απόγευμα της Τρίτης. Την ίδια ώρα, βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στις Σποράδες, στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου καθώς και στις παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία χαρακτηρίζεται επίσης και από πολύ σφοδρούς ανέμους οι οποίοι στα πελάγη θα φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία έχει κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους, τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.