Την Β΄ δόση του εμβολίου της μηνιγγίτιδας τύπου Β΄, σε 18 παιδιά άνω των 10 ετών, αλλά και εφήβους πραγματοποιήσαμε σήμερα στο ΚΕΣΟ με την βοήθεια της πολυαγαπημένης παιδιάτρου και Αντιπροέδρου της @Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κας Σοφίας Σάνι, την οποία στο έργο της σήμερα, βοήθησε η υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ κα Πόπη Ζούλια, καθώς και τα άλλα στελέχη του φορέα μας.

Έτσι σιγά- σιγά κλείνει ο κύκλος της πολύ ωραίας δράσης, που πρωτοστάτησε κατά το διάστημα 2018-2019 το ΚΕΣΟ και εμβολίασε συνολικά 230 παιδιά με το οικονομικά τσουχτερό για τον οικονομικό προϋπολογισμό εμβόλιο της μηνιγγίτιδας τύπου Β΄, το οποίο είναι απαραίτητο να γίνει και μάλιστα διαφημίζεται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ωστόσο δεν συνταγογραφείται από το Εθνικό Συνταγολόγιο, με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να βάλλουν πολύ βαθειά το χέρι στη τσέπη, αφού για κάθε παιδί πρέπει για τις δυο δόσεις του εμβολίου συν την αμοιβή γιατρού να πληρώσουν 300 Ευρώ.

Αυτό που μας εντυπωσίασε σήμερα, είναι το γεγονός, ότι το Σχολείο πλέον δεν δέχεται βεβαιώσεις για δικαιολόγηση απουσιών από τους γονείς ή από φορείς όπως το ΚΕΣΟ & η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Αττικής , που πραγματοποίησαν μια δράση σαν την σημερινή. Με την ευκαιρία της δράσης μας θέλω να απευθύνω μια έκκληση: στον Υπουργό Υγείας κ. @Βασίλη Κυκίλια, ώστε να αλλάξει η συνολική αντιμετώπιση για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Δηλαδή να συμπεριλαμβάνεται στο Εθνικό συνταγολόγιο, ως υποχρεωτικό και να καλύπτεται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και στην Υπουργό Παιδείας κα @Νίκη Κεραμέως να επανεξεταστεί το θέμα της δικαιολόγησης των απουσιών. Διότι όπως μας πληροφόρησαν παιδιά και γονείς δεκτές βεβαιωσεις για δικαιολόγηση απουσιών, γίνονται μόνο τα από τα Νοσοκομεία. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ακόμα για μια φορά, τον Κοινωνικό Εταίρο μας, στη δράση που ήταν η @Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής καθώς και την @φαρμακοβιομηχανία Pfizer.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.