Για πρώτη φορά καταγράφονται από τηλεοπτικό φακό, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Ο λόγος... τα χρήματα του χρηματοκιβωτίου.

Με την συνοδεία της δικηγόρου τους, υποστηρικτών τους αλλά και σωματοφύλακα, οι μοναχοί της μονής Οσίου Αββακούμ πέρασαν το κατώφλι του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας. Μετά το πέρας της διαδικασίας που κράτησε περίπου μια ώρα οι μοναχοί κάθισαν στο καφενείο των δικαστηρίων.

Μαζί τους και οι τέσσερις από τους πέντε πιστούς που δηλώνουν δωρητές του κατασχεθέντος ποσού, οι οποίοι ζητούν μέσω ένορκης δήλωσης τα χρήματα τους πίσω, διαδικασία που θεωρείται βέβαιο πως θα καθυστερήσει, καθώς η Αστυνομία  διερευνά την προέλευση του.

Σύμφωνα με την αίτηση που καταχωρήθηκε στο πρωτοκολλητείο, η δωρεά προς τον ηγούμενο Νεκτάριο θεωρείται άκυρη, αφού πλέον δεν υφίσταται ο λόγος για τον οποίο είχε γίνει.

Η υπόθεση έχει οριστεί προς εξέταση, στις 26 Απριλίου, ενώ οι δυο αρχιμανδρίτες αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να κληθούν στο ΤΑΕ Αρχηγείου για να δώσουν εξηγήσεις στους ανακριτές.

Μιλώντας αποκλειστικά στον Alpha, η δικηγόρος των μοναχών Ανδριάνα Κλαΐδη, διαμήνυσε ότι οι μοναχοί δεν πρόκειται να προσέλθουν στην ανακριτική επιτροπή, εάν πρώτα δεν εξεταστούν τα αιτήματα τους.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνούν τις καταγγελίες των μοναχών για την έφοδο της 5ης Μαρτίου στην μονή και τις ανακρίσεις που ακολούθησαν άρχισαν σήμερα την κλήτευση μαρτύρων.

Μεταξύ τους ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς και ο Προέδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, άπαντες θρονικοί επίτροποι της μητρόπολης Ταμασού, αλλά και το στέλεχος της ΚΥΠ, αδελφός του μητροπολίτη Ησαΐα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.