ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: Απανωτά σοκ σε κάθε νοικοκυριό ανά την Ελλάδα με το ηλεκτρικό ρεύμα που απειλεί να διαλύσει οικογένειες και σπιτικά καθώς οι πενιχροί μισθοί και συντάξεις δεν φτάνουν ούτε καν να ζήσεις…

«Βροχή» έπεσαν οι αιτήσεις για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας, ενώ σήμερα Σάββατο, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μόνο για όσους πολίτες διαθέτουν ΑΦΜ που λήγει σε 1. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίξει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων, οι οποίοι θα ενημερώνονται με νεότερες ανακοινώσεις.

Μπείτε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Από το απόγευμα της Παρασκευής που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 100.000.

Μάλιστα, χθες μέσα σε λίγες ώρες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν έφτασαν τις 37.000, ενώ ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου είχε ξεπεραστεί κατά πολύ αυτό το νούμερο.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Η λειτουργία της πλατφόρμας
H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Αναλυτικά:

1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.