Οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα λάβουν το 60% του καθαρού μισθού τους για τον χρόνο εργασίας που χάθηκε, λόγω της μείωσης του ωραρίου.

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων έχουν περιθώριο μέχρι αύριο, 30 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://supportemployees.yeka.gr για να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», αύριο θα εξοφληθούν:

38.661 μισθωτοί που εντάχθηκαν στο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Αύγουστο, καθώς και
98.653 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας τον Αύγουστο.
Οι μισθωτοί που ήταν σε αναστολή τον Αύγουστο θα λάβουν 534 ευρώ, εφόσον η αναστολή της σύμβασής τους διήρκεσε ολόκληρο το μήνα, διαφορετικά θα λάβουν αναλογία της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Θα εξοφληθούν οι αναστολές του Αυγούστου και όσοι εντάχθηκαν στο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Το επίδομα των 534 ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 120.000 δικαιούχων αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Προηγήθηκαν άλλες τέσσερις πληρωμές αυτό τον μήνα, που αφορούσαν τις αναστολές Ιουλίου, τους εργαζόμενους που εντάχτηκαν στον μηχανισμό βραχυχρόνιας εργασίας, καθώς και τους εποχικούς υπαλλήλους του τουριστικού τομέα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.