ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ: Το πιστεύω, θα ξαναμπούμε στην Αγια-Σοφιά να τελειώσουμε την διακοπείσα λειτουργία―, πρέπει όλοι να μετανοήσουμε· ούτε μοιχείες, ούτε διαζύγια, ούτε βλασφημίες, ούτε εκτρώσεις, ούτε αδικίες, αλλά παντού να βασιλεύη Χριστός.

Τότε εκείνος θα σκεπάση και θα ευλογήση τον τόπο μας, και θα κάνη το θαύμα να δοξασθή πάλι η πατρίδα μας και να ξαναστηθή ο σταυρός στον τρούλλο της Αγια-Σοφιάς.

Έτσι για άλλη μια φορά, τρίτη φορά (πρώτη στο Βυζάντιο, δεύτερη στα βουνά της Πίνδου, τρίτη στον Έβρο και τα νησιά), θα σταθούμε εμπρός στην εικόνα της Παναγίας και θα ξαναπούμε· «Χαίρε», Παναγιά, «δι’ ης εγείρονται τρόπαια· χαίρε, δι’ ης εχθροί καταπίπτουσι».

Ο Κύριος να είνε πάντα μαζί σας. Ειρηνεύετε, προσεύχεσθε, εξομολογείσθε, εκκλησιάζεσθε, κοινωνείτε τα άχραντα μυστήρια, έχετε ομόνοια.

Όλοι αγαπημένοι εν Χριστώ Ιησού να περάσουμε τις δύσκολες ημέρες που επιφυλάσσει ο Θεός στην ανθρωπότητα και ιδιαιτέρως στο έθνος μας· αμήν.

† επίσκοπος Αυγουστίνος
(Ομιλία του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Ν. Καυκάσου – Φλωρίνης 26-3-1982 βράδυ)

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.