ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Νέο χτύπημα από άθεους η δήθεν ύπαρξη Ευαγγελίου με τα παιδικά χρόνια του Ιησού Χριστού.

Νέα επίθεση άθεων στην Χριστιανοσύνη οι δηλώσεις ενός άθεου συγγραφέα περί ύπαρξης Ευαγγελίου για τη ζωή του Ιησού, κάτι το οποίο ουδείς επιστήμονας επιβεβαιώνει.

Δυστυχώς η είδηση έχει αναπαραχθεί και από ελληνικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Σύμφωνα με το βιβλίο του γνωστού αθεϊστή Ρίτσαρντ Ντόκινς, το Ευαγγέλιο του Θωμά, που βρέθηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια στην Αίγυπτο, και σε αντίθεση με τα επίσημα Ευαγγέλια της Εκκλησίας δεν περιέχει αφηγήσεις της ζωής του Ιησού, αλλά αντίθετα περιλαμβάνει ιστορίες που αποδίδονται στον Ιησού, ορισμένες φορές μεμονωμένες και άλλες ενσωματωμένες σε σύντομους διαλόγους ή παραβολές.

«Δεν αποτελεί έκπληξη που θέλησαν να “θάψουν” το Ευαγγέλιο του Θωμά για την παιδική ηλικία του Ιησού. Κανείς δεν ξέρει ποιος το έχει γράψει και παρά τις φήμες, δεν ήταν ο Άπιστος Θωμάς.

Το Ευαγγέλιο αυτό περιλαμβάνει απίστευτες ιστορίες για τα παιδικά χρόνια του Χριστού, μία περίοδο της ζωής του που είναι λείπει σχεδόν πλήρως από τον επίσημο Κανόνα» υπογραμμίζει ο Ντόκινς.

«Ο Ιησούς ήταν ένα άτακτο παιδί που δε ντρεπόταν να επιδεικνύει τις μαγικές του ικανότητες. Περιγράφεται ότι όταν ήταν πέντε χρονών πήρε λάσπη και την πέταξε σε ζωντανά 12 σπουργίτια!» λέει π Ντόκινς.

Ο ίδιος εξηγεί γιατί πιστεύει ότι το κείμενο δεν περιλαμβάνεται στην Καινή Διαθήκη.

«Ο Ιωσήφ δεν μάλωσε τον Ιησού για αυτή του την αταξία γιατί έγινε στην αργία του Σαββάτου, όταν ο εβραϊκός νόμος απαγορεύει κάθε εργασία.

Όταν τον επέπληξε ο Χριστός χτύπησε τα χέρια του, είπε «πηγαίνετε» και τα σπουργίτια πέταξαν μακριά!».

Στη Βίβλο, τα θαύματα του Ιησού είναι υπερφυσικές πράξεις που περιλαμβάνουν τον εξορκισμό, την ανάσταση, τον έλεγχο της φύσης και τη συγχώρεση των αμαρτιών.

Στα Ευαγγέλια του Μάρκου, του Ματθαίου και του Λουκά, ο Ιησούς αρνείται να κάνει κάποιο θαύμα για να αποδείξει τη δύναμή του.

Ωστόσο, στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιησούς λέγεται ότι έχει πραγματοποιήσει επτά θαύματα από την μετατροπή του νερού σε κρασί έως την Ανάσταση του Λαζάρου από τους νεκρούς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.