Αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του, σε ανώμοτη δήλωση στην οποία προέβη στις 2 Αυγούστου.

Την αθωόθητα του τέως Μητροπολίτη Κιτίου για υπόθεση βιασμού, αποφάσισε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Το δικαστήριο εντόπισε πληθώρα αντιφάσεων αναφορικά με τα όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη. Συγκεκριμένα μετά από ανάλυση των ισχυρισμών της παραπονούμενης, η μαρτυρία της κρίθηκε αναξιόπιστη. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου ο πρώην ανώτερος ιεράρχης παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για δεύτερη υπόθεση που τον βαραίνει, αυτή της άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας. Σύμφωνα με την καταγγελία, το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε πριν από 40 περίπου χρόνια και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 1981. 

Η καταγγέλλουσα τότε ήταν 16 ετών και τον είχε επισκεφθεί ένα απόγευμα στο γραφείο του, ζητώντας του να την βοηθήσει.  Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η παραπονούμενη ο τότε μητροπολίτης προσπάθησε να τη φιλήσει στο στόμα. Ισχυρισμό τον οποίο δεν αποδέχθηκε ο 83χρονος. 

Ο τέως Μητροπολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος και με την κατηγορία βιασμού και το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2011, στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του, σε ανώμοτη δήλωση στην οποία προέβη στις 2 Αυγούστου. Σε βάρος του εκκρεμεί και άλλη υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.