Με την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου και του Πανιερωτάτου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου, ο οποίος είναι τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη, χτίζεται ένα αθλητικό κέντρο νεότητας της Εκκλησίας στην πόλη Νίκσιτς του Μαυροβουνίου προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.

Οι εργασίες στο κτίριο συνεχίζονται και ήδη έχουν χτιστεί δύο όροφοι. Στο κτίριο θα υπάρχει Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο ενώ θα φιλοξενεί αθλητικές, πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις. Στο επίκεντρο θα είναι η Θεία Λατρεία. Στον προαύλιο χώρο προβλέπονται γήπεδα. ο υπεύθυνος του έργου είναι ο πρωτοπρεσβύτερος Slobodan (Ελευθέριος) Jokic, ο οποίος εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στην κατήχηση της νεολαίας και είναι ένας από τους εφημέριους στην πόλη του Νίκσιτς. Όλοι οι πιστοί και πολλοί πολίτες της πόλεως αγκάλιασαν και στηρίζουν την ολοκλήρωση του έργου.

Το επόμενο βήμα είναι ο εξοπλισμός του κτιρίου και των αθλητικών εγκαταστάσεων το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό και όπως λέει ο υπεύθυνος π. Ελευθέριος «παρακαλούμε για τη βοήθεια όλων των καλοπροαίρετων ανθρώπων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.