ΑΘΗΝΑ-ΨΥΡΡΗ: Ο Dr. Πάρις Αμοργινός, αγαπημένος αισθητικός οδοντίατρος και καλλιτεχνικός διευθυντής μετακλήσεων κλασικών έργων, πριν δυο χρόνια, τον Ιούνιο του 2019, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Ο Βυζαντινός Παπαδιαμάντης»…

σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων, στου Ψυρρή, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμ. Δρ. Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου., την κλασσική Βυζαντινή ορχήστρα Ρωμάνα υπό τον μαέστρο Μανώλη Καρπάθιο, την Βυζαντινή χορωδία Τέττιξ υπό τον μαέστρο Γρηγόρη Νταραβάνογλου και αφήγηση του Γιώργου Μεσσάλλα δημιουργώντας μια μοναδική βραδιά Πολιτισμού και Τέχνης.

Στόχος ήταν να ανακαινισθεί και να αναδειχθεί ο περιβάλλοντας χώρος από το κελί του Παπαδιαμάντη, το λιτό δωματιάκι που κατοικούσε ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος του πνεύματος, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να το γνωρίσουν οι επισκέπτες του Ιερού Ναού μέσω εκδηλώσεων για το έργο του.

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του έργου «Ανακαίνιση του Κελλίου Παπαδιαμάντη και των περιβαλλόντων χώρων» στον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων Ψυρρή, με την παρουσία του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη κ. Βαρνάβα, τον κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (ΚΕΛΔ) και πολλών επισήμων των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού αλλά και πλήθους επισκεπτών που αγάπησαν το συγγραφικό έργο του Παπαδιαμάντη.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι συντελεστές του έργου καθώς και ο Dr. Πάρις Αμοργινός για την προσφορά του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.