Τελέσθηκε χθες, Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης των Αγίων Ακινδύνων των θαυματουργών εις τον Ιερόν Ναό των Αγίων Ακινδύνων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ρωγών κ Φιλοθέου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθη λαού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων υποδέχτηκαν σήμερα τα λείψανα του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης.

Ο Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Οι Άγιοι Μάρτυρες Ακίνδυνος και οι συν αυτώ ήταν όλοι αξιωματούχοι του Πέρση βασιλιά Σαπώρ του Β’. Το 330 μ.Χ..

Οι Άγιοι Ακίνδυνος, Αφθόνιος, Πηγάσιος, Ελπιδηφόρος και Ανεμπόδιστος μαρτυρικά και ένδοξα, παρέδωσαν όλοι τη μακάρια ψυχή τους στο ζωοδότη Χριστό. Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένας Ιερός Ναός προς τιμή των Αγίων Ακινδύνων και βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους Αττικής.

Ίσως δεν έχετε ακούσει για τους πέντε μαρτυρήσαντες Αγίους Ακίνδυνους, τους τόσο θαυματουργούς.

Ίσως δεν γνωρίζετε τον υπάρχοντα υπό ανέγερση Ιερό Ναό στο δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού, αφιερωμένο στους Αγίους Ακίνδυνους πλησίον του ιστορικού ναΐσκου, του από ετών υπάρχοντος στην περιοχή. Μα το σπουδαιότερο ίσως δεν έχετε ακούσει για το τεράστιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται εκεί.

Στην Ελλάδα μας δεν υπάρχει δεύτερος Ιερός Ναός προς τιμήν των Αγίων Ακινδύνων.

Η συνέχεια στο άρθρο O Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.