Εικόνες μετέφερε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων.

Με την παραδοσιακή Θρακιώτικη φορεσιά παρέλασαν σήμερα κι επέδωσαν τιμές στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Βουλή οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, τιμώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την 102η επέτειο από την απελευθέρωση Κομοτηνής κι Αλεξανδρούπολης και την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό.

Θυμίζουμε πως η Θρακιώτικη φορεσιά εντάχθηκε στις επίσημες ενδυμασίες της Προεδρικής Φρουράς στα τέλη του 2018, μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Σήμερα μάλιστα, ανήμερα της επετείου, η Ομοσπονδία μετέφερε φωτογραφίες από την απόδοση τιμών στο μνημείο –αλλά και την προετοιμασία που προηγήθηκε-, μαζί με το ακόλουθο κείμενο:

«Ρίγη συγκίνησης μας διαπερνούν καθώς αντικρίζουμε την παραδοσιακή φορεσιά μας να κοσμεί τις φιγούρες των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς κατά το σημερινό εορτασμό της απελευθέρωσης της Θράκης! Στη μεσημεριανή αλλαγή της φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα είχαμε την ευκαιρία να αισθανθούμε για μια ακόμη φορά υπερήφανοι για τους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας Θράκες προκειμένου να ενωθούν με την Ελλάδα μας. Οι Θράκες αγωνιστές που πάντα γενναία υπεράσπιζαν χώματα και ιδέες, πολιτισμό και λαϊκή παράδοση με κάθε δυνατό τρόπο.

Βήμα-βήμα ξετυλίγεται μπροστά μας η προετοιμασία των Ευζώνων στο κτίριο της Προεδρικής Φρουράς, η κάθοδος προς το Μνημείο αλλά και η αλλαγή που έλαβε χώρα εκεί με κάθε επισημότητα.

Στον εορτασμό της σημερινής ημέρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Αριστείδη Χρυσόπουλο, ο οποίος προσέφερε υπηρεσίες και κατά την προετοιμασία των Ευζώνων που φόρεσαν τη Θρακική φορεσιά!».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.