Θυμίζουμε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, στην τελευταία του ανακοίνωση, απεφάνθη μεν ότι το εμβόλιο είναι εν γένει ασφαλές, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα αυτών των περιστατικών θρομβώσεων και νέα ανακοίνωση αναμένεται από τις 6 έως τις 9 Απριλίου.

Η Επιτροπή Εμβολιασμού της Γερμανίας (Stiko) συστήνει πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο για άτομα ηλικίας 60 και άνω. Η σύσταση άλλαξε «με βάση τα διαθέσιμα μέχρι σήμερα στοιχεία για περιστατικά σπάνιων αλλά σοβαρών θρομβώσεων» σε νεότερες ηλικίες εμβολιασμένων ατόμων», όπως ανακοινώθηκε.

«Η χρήση του εμβολίου στους κάτω αυτού του ορίου ηλικίας [δηλαδή κάτω των 60] παραμένει δυνατή, είναι στη διακριτική ευχέρεια του γιατρού και με την ανάληψη του ρίσκου από τον εμβολιαζόμενο ο οποίος θα έχει ενημερωθεί αναλυτικά», συμπληρώνει η Επιτροπή.

Για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca η Stiko θα εκδώσει συμπληρωματική σύσταση στα τέλη Απριλίου.

Στο μεταξύ, στο Βερολίνο, μετά από μια πρώτη σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας των κρατιδίων και των υγεινομικών αρχών, ακολουθεί και δεύτερη με τη συμμετοχή της Άνγκελα Μέρκελ, του Γενς Σπαν και των πρωθυπουργών των κρατιδίων για να συζητήσουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα με το εμβόλιο.

Θυμίζουμε πως το πρωί της Τρίτης, το ομόσπονδο κρατίδιο του Βερολίνου ανέστειλε την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για γυναίκες κάτω των 60 ετών, μετά την διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων. Ακολούθησε το Μόναχο ενώ ανάλογη απόφαση πήρε και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχε αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στην Γερμανία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.