ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ασθένησε λόγω της υπερβολικής κόπωσης των ημερών, με αποτέλεσμα να αισθανθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου αδιαθεσία και ζάλη. Επισκέφθηκε το γιατρό του ο οποίος του συνέστησε ξεκούραση καθότι η ζάλη προερχόταν από vertigo το οποίο προκαλεί η υπερβολική κόπωση και παρέμεινε κλινήρης το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχης κατά την αναχώρηση του για Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά θα τον συνοδεύσει εκ μέρους του ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος.
Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρος επιβεβαίωσε την είδηση για την αδιαθεσία του. Ο Αρχιεπίσκοπος ακύρωσε τη συμμετοχή του στο δείπνο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας στο οποίο τον εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας, καθώς επίσης και στη Λειτουργία των Σέρβων στο Πίτσμπουργκ. Επίσης ακύρωσε τη μετάβαση του στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Υόρκη όπου θα τον εκπροσωπήσει ο Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος.
Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» στην έκδοση του του Σαββατοκύριακου 6 – 7 Νοεμβρίου 2021, ο Παναγιότατος εξήλθε το πρωί της Παρασκευής από το Νοσοκομείο «Mount Sinai», μετά την επιτυχημένη επέμβαση τοποθέτησης στεντ στην οποία υπεβλήθη την περασμένη Τετάρτη.
Κατά την έξοδο του από το Νοσοκομείο ευχαρίστησε την Ομογένεια για το ενδιαφέρον που έδειξε στην περιπέτεια της υγείας του, και δήλωσε πως «είμαι χαρούμενος που εξέρχομαι υγιής από το Νοσοκομείο χάρη στις φροντίδες του αδελφού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και των γιατρών. Χάρηκα πολύ που βρήκα πολλούς ομογενείς ιατρούς και όχι τυχαίους αλλά επιφανείς ομογενείς γιατρούς, για τους οποίους υπερηφανευόμεθα. Ηταν μια μικρή περιπέτεια της υγείας μου, την ξεπέρασα με την βοήθεια του Θεού κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν ευλογία Θεού που βρέθηκα εδώ αυτές τις μέρες που διαπιστώθηκε το πρόβλημά μου και το λύσαμε και το θεραπεύσαμε με τους καλούς γιατρούς».
Είπε ακόμα πως «αναχωρώ την Κυριακή το μεσημέρι για την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβω τα καθήκοντά μου, τα οποία άφησα προσωρινά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων, όλους, ιδιαιτέρως του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία, εξ όσων παρακολούθησα, έδειξαν ιδιαίτερο και στοργικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της υγειούς καταστάσεώς μου. Τους ευχαριστώ και τους ευλογώ όλους, εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας. Να είστε όλοι καλά και εις το επανιδείν, χωρίς αρρώστιες».
Τον Πατριάρχη θα συνοδεύσουν ο γιατρός Γεώργιος Σύρος, ο οποίος ήταν στην ιατρική ομάδα που έκανε την επέμβαση τον Πατριάρχη υπό την ηγεσία του Δρ. Γεωργίου Ντάγκα, δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «η απόφαση να συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη, πάρθηκε προκειμένου «και ο ίδιος ο Παναγιότατος να νιώθει την ασφάλεια της παρουσίας ενός εξειδικευμένου γιατρού, με δεδομένο ότι θα ταξιδέψει λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επέμβαση», καθώς επίσης ο Διάκονος της Σειράς Καλλίνικος και ο υπασπιστής του, Παναγιώτης Γραφιαδέλλης.

Θ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.