Στο χειμερινό ηλιοστάσιο –την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου– το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου μας καλεί σε μια διαδικτυακή βραδιά από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με παρατήρηση της Σελήνης και θα συνεχίσει με παρατήρηση της εντυπωσιακής συνόδου των πλανητών Δία και Κρόνου στον νοτιοανατολικό ορίζοντα.

Συνέχεια έχει η ομιλία – συζήτηση για την αστρονομική ερμηνεία του “αστέρα των Χριστουγέννων” και την πιθανή σύνδεσή του με την σύνοδο πλανητών.

Οι αστρονόμοι του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, Δημήτριος Τσιμπίδας και Αχιλλέας Στράντζαλης, μας περιμένουν με χαρά να παρατηρήσουμε τον χειμερινό ουρανό (καιρού επιτρέποντος) και να συζητήσουμε ενδιαφέροντα θέματα Παρατηρησιακής Αστρονομίας.

Το «Αστέρι της Βηθλεέμ» εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια και το Αστεροσκοπείο Αθηνών μεταδίδει live το μαγευτικό αστρονομικό γεγονός.

Συγκεκριμένα, το Αστεροσκοπείο Αθηνών καλεί σε μια διαδικτυακή βραδιά από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον λόφο της Πνύκας, προσφέροντας μαγικές εικόνες.

Σήμερα λοιπόν, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, τη μικρότερη σε διάρκεια μέρα του χρόνου, που ο ήλιος θα δύσει λίγα λεπτά μετά τις 5, όποιος σηκώσει το βλέμμα προς τον ουρανό θα δει ένα λαμπερό αστέρι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.