Η μοναδική ιστορία της πρώτης Αφροαμερικανίδας που αγωνίστηκε στην εθνική πόλο των ΗΠΑ - Τα 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, οι σπουδές στο Πρίνστον, ο θαυμασμός για τον Ομπάμα, η αγαπημένη ελληνική κουζίνα και η αδυναμία στον Αντώνη Ρέμο - Η πρώτη κούπα με τον Εθνικό.

Το 1970 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ένα τραγούδι με τον τίτλο “Τζαμάικα” και μέσα σε λίγες εβδομάδες έκανε θραύση. Τραγουδήθηκε σε κάθε γειτονιά της χώρας και σε κάθε στενό του Πειραιά.

Τότε η Τζαμάικα ήταν κάτι μακρινό. Κάτι ονειρικό. Που να φανταστεί κάποιος Πειραιώτης εκείνη την εποχή ότι μετά από 52 χρόνια ένα κορίτσι από εκείνο το μακρινό νησί θα οδηγούσε τον Εθνικό Πειραιώς στην κορυφή της Ευρώπης. Συνέβη.

Η Άσλεϊ Τζόνσον, είναι το κορίτσι από την Τζαμάικα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε ο Εθνικός να κατακτήσει στις 30 Μαρτίου 2022 το Λεν Τρόφι στο πόλο γυναικών στον Πειραιά.

Το χρυσάφι όλου του κόσμου

Εάν ψάξει κανείς το βιογραφικό της 27χρονης Αμερικανίδας τερματοφύλακας η οποία γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1994 στην Φλόριντα θα διαπιστώσει ότι είναι γεμάτο χρυσάφι.

Στο παλμαρέ της έχει 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (2016, 2020), 2 χρυσά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2015, 2019), μισή ντουζίνα χρυσά μετάλλια σε World League και κάμποσα χρυσά σε Παναμερικανικούς Αγώνες.

Μα καλά αυτό το κορίτσι δεν χάνει ποτέ; Με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ οι ήττες είναι σπάνιες. Το κορίτσι αυτό έχει κερδίσει τα πάντα σε εθνικό επίπεδο με τις ΗΠΑ αλλά χρειάστηκε να φτάσει στο 2022 για να πάρει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο αν και πριν τον Εθνικό είχε παίξει σε σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης όπως είναι η Οριζόντε Κατάνια και η Βουλιαγμένη.

Η πρώτη Αφροαμερικανίδα και το Πρίνστον

Η Άσλεϊ γεννήθηκε στην Φλόριντα, μεγάλωσε στο Μαϊάμι, και οι γονείς της έλκουν την καταγωγή τους από την Τζαμάικα. Μεγάλωσε με την μαμά της αφού οι γονείς της χώρισαν νωρίς και ξεκίνησε από πιτσιρίκα να κολυμπάει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.