Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα οφέλη και τους κινδύνους που ενέχει η χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθησαν στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε από την Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το εσπέρας της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος καλωσόρισε την προσκεκλημένες ομιλήτριες κ. Μελτίνη Χριστοδουλάκη και Αικατερίνη Μπουλνακάκη, συνεργάτες του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Τμήματος Τεχνολογίας και Έρευνας Ηρακλείου και εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. «Σε μια εποχή που η χρήση του διαδικτύου είναι ευρέως διαδεδομένη είναι απαραίτητο σε όλους εμάς που συναλλασσόμαστε με τα παιδιά και τους νέους να γνωρίζουμε χρήσιμα και ωφέλιμα πράγματα που είναι απαραίτητα για μια ασφαλή πλοήγηση», ανέφερε ο σεβαστός Ποιμενάρχης.

Τον λόγο έλαβαν οι ομιλήτριες κ. Χριστοδουλάκη και κ. Μπουλνακάκη οι οποίες προσέγγισαν το θέμα τους με την απαραίτητη ευαισθησία και υπευθυνότητα και με βάση τα σύγχρονα δεδομένα. Χρησιμοποιώντας εύστοχα παραδείγματα από την καθημερινότητα έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών και των νέων στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας τους κινδύνους που παραμονεύουν από την πολύωρη και χωρίς επίβλεψη και καθοδήγηση έκθεσή τους σε ακατάλληλους ιστοχώρους. Και εξήγησαν με ποιους τρόπους γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να συμβάλλουν ώστε το διαδίκτυο να γίνει ένα ασφαλές μέσο γνώσης και πληροφόρησης για τα παιδιά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.