ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Το νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ θα αφορά σε εργασία με οκτάμηνη διάρκεια. Σε αυτό θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας μέχρι 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στρατηγικό σχέδιο για την πρόσληψη 1.012 μονίμων στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας προωθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης η κυβέρνηση, όπως εξήγγειλε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

ΑΣΕΠ προσλήψεις 1.012 μονίμων στα Καταστήματα Κράτησης

Στρατηγικό σχέδιο για την πρόσληψη 1.012 μονίμων στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας προωθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης η κυβέρνηση, όπως εξήγγειλε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με διαδικασίες «εξπρές» και θα κατανεμηθεί ως εξής:

258 μόνιμοι στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η αρμόδια γενική γραμματέας ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι προσλήψεις για προσωπικό Φρούρησης από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ λόγω επιτακτικών αναγκών
381 προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας
και 373 θέσεις για τις οποίες, όπως είπε η κυρία Νικολάου, «μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα για έγκριση»
Τα νέα στελέχη θα διοριστούν στα πρότυπα των 1500 προσλήψεων Ειδικών Φρουρών.

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ

Το νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ θα αφορά σε εργασία με οκτάμηνη διάρκεια. Σε αυτό θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας μέχρι 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία θα φτάνει μέχρι τα 546 ευρώ. Οι άνεργοι που θα κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι με χαμηλά προσόντα. Σύμφωνα με τα Νέα, το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και των φορέων, που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως, ενδεικτικά, η συντήρηση και η αναβάθμιση μικρών υποδομών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, η αναβάθμιση και η προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

Παράλληλα θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών. Τα αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης δύναται να είναι χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων (στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες) με δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.