Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν 13 Σεπτεμβρίου. Τι θα ισχύσει για τα τεστ στους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά 2021/22. Το υπουργείο Παιδείας, εκτός από την ημερομηνία, γνωστοποίησε τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι οδηγίες για τα τεστ

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κοροναϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Σχολεία: Πότε θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών, σημειώνει το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

ΑΣΕΠ – προσλήψεις

Στην πρόσληψη 287 μόνιμων υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ, θα προχωρήσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Παιδείας
Έτοιμη προς αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ που θα αφορά την πρόσληψη 287 μόνιμών υπαλλήλων σε φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και στην Κεντρική Διοίκησης του υπουργείου.

Οι 287 μόνιμες θέσεις που θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ θα κατανέμονται στο υπουργείο Παιδείας, την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών καθώς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Η κατανομή των θέσεων

Συγκεκριμένα η κατανομή των θέσεων που θα περιλαμβάνει η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ αναμένεται να έχει την εξής μορφή:

185 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ στο υπουργείο Παιδείας
60 θέσεις ΠΕ, ΤΕ στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης
19 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ στις ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης
12 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
5 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
4 θέσεις ΠΕ, ΔΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
2 θέσεις ΠΕ στην Ανώτατη Σχολή Καλλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)
Οι ειδικότητες που αναμένεται να ζητηθούν στην νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ είναι: διοικητικοί, υπάλληλοι πληροφορικής, λογιστές, καθαριστές, κ.α.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικών αναμένεται να γίνουν δεκτά όλα τα πτυχία ή διπλώματα οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.