ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΕΔ : Σε νέες προσλήψεις προχωρά το ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις προκηρύξεις που εξέδωσε. Όλα τα νέα για το πρόγραμμα Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ και ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΜΜ ΜΕΤΡΟ.

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Λόγω των εξαιρετικά αυξανόμενων ροών προσφύγων στην χώρα το τελευταίο διάστημα είναι επιτακτική η ανάγκη παράτασης του προγράμματος καθώς οι ανάγκες είναι διαρκείς.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν έως αυτή τη στιγμή “δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση με επίσημο έγγραφο που να διασφαλίζει την επέκτασή μας αυτή, αυξάνοντας την αγωνία 2.082 εργαζομένων για το αβέβαιο εργασιακό μας μέλλον”.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σημειώνουν ότι ανάγκες των δομών Φιλοξενίας στη χώρα μας είναι τεράστιες και η επέκταση του προγράμματος είναι επιτακτική για αυτό τον λόγο ζητούν να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ που θα προβλέπει την επέκταση του προγράμματος βάζοντας τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε 2082 οικογένειες.

Την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την επέκταση του προγράμματός κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος) που αφορά 2.082 θέσεις συμβασιούχων (πρόσκληση ΟΑΕΔ 10/2018) ζητούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος, αφου όπως τονίζουν έχουν λήξει πολλές συμβάσεις και έχει αποχωρήσει προσωπικό.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων του προγράμματος μας έχει ήδη αποχωρήσει από τον χώρο εργασίας τους καθώς οι 8μηνες συμβάσεις τους έχουν λήξει .

Επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να λήξουν οι συμβάσεις και των υπολοίπων.

Όπως εξηγούν οι αποχωρήσεις θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση των δομών φιλοξενίας σε ολόκληρη την χώρα γεγονός που καθιστά αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία τους στο άμεσο μέλλον.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εντονότατα προβλήματα τόσο στις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των φιλοξενουμένων όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Θέσεις χωρίς ειδική εμπειρία περιλαμβάνει η προκήρυξη για την πρόσληψη 33 νέων υπαλλήλων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Πειραιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 24 Οκτωβρίου.

Οι νεοπροσληφθέντες θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας έως τις 31 Ιουλίου 2020.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΜΜ ΜΕΤΡΟ

Ανεστάλη η προγραμματισμένη απεργία ΜΜΜ για αύριο. Κανονικά τα δρομολόγια σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό την Πέμπτη.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΜΜ : Η αναστολή των κινητοποιήσεων έρχεται μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προς τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ (είχαν συναντηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου) ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 έκλεισε σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.