Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω συμβάσεις θα πραγματοποιηθούν για τις έκτακτες ανάγκες της επιδημίας, καλύπτοντας τις κάτωθι ανάγκες.

ΠΑΣΑΔ(Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων): Πρώτα η Γ΄φάση προσλήψεων και οι ειδικές άδειες σε εκπαιδευτικούς και μετά οι τρίμηνες συμβάσεις.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται κατά πληροφορίες, η τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές covid-19 θα «τρέξουν» όταν οριστικοποιηθεί το ποιοι και πόσοι τελικά μόνιμοι θα πάρουν τη σχετική άδεια, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που ισχύουν βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, δεν υπάρχει θέμα για τους αναπληρωτές που έχουν συμπεριληφθεί στις έκτακτες προσλήψεις διάρκειας τριών μηνών λόγω Covid-19, εάν προηγηθεί η Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Η τρίτη φάση προσλήψεων θα υλοποιηθεί κανονικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις τρίμηνες συμβάσεις.

Θέσεις για υποψηφίους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) θα περιλαμβάνουν οι δύο νέες προκηρύξεις, τα προσχέδια των οποίων επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ.

Ο ένας διαγωνισμός αφορά την περαιτέρω ενίσχυση των δομών και Υγείας, ενώ ο δεύτερος τα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε ακριβώς θα εκδοθούν οι δύο νέες προκηρύξεις.

Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων και του ΑΣΕΠ ξεκίνησαν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.