ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Η νέα κοινωφελής εργασία που αφορά 36.500 προσλήψεις, ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται η νέα προκήρυξη μονίμων για την πρόσληψη 1.209 στα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας όλης της χώρας.

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ – Πότε ξεκινάει

Η νέα κοινωφελής εργασία που αφορά 36.500 προσλήψεις, θα δημοσιοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, προχώρησε κατά τη σημερινή εισήγησή του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δημήτρης Παπαστεργίου. «Νομίζω ότι την πρώτη εβδομάδα του Μάη βγαίνει η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου. Και πρόσθεσε: «Έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη αυτούς τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ η σχετική προκήρυξη αναμένεται να βγει στον «αέρα» αμέσως μετά την Πρωτομαγιά με πιο πιθανές ημερομηνίες τη Δευτέρα 4 την Τρίτη 5 Μαΐου. Με την έκδοση της προκήρυξης θα ξεκινήσει ταυτόχρονα και η έναρξη της υποβολής αιτήσεων, όπως προβλέπει η σχετική απόφαση που έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ήταν να ξεκινήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ωστόσο υπήρξαν ορισμένες μικρές αλλαγές που καθυστέρησαν την έκδοση της. Επιπρόσθετα από τις 4 Μαΐου αναμένεται να υπάρξει και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό και πιθανά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να εντάχθηκε και η συγκεκριμένη προκήρυξη ώστε να ενισχυθεί τόσο η αίσθηση της επιστροφής στην κανονικότητα, όσο και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων, όπως προαναφέραμε αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΟΑΕΔ, να ολοκληρωθεί εντός 10 ή 15 ημερών. Στόχος του υπουργείου Εργασίας αλλά και του ΟΑΕΔ είναι να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακας ωφελουμένων περίπου μέχρι τις 25 Μαΐου και οι οριστικοί να αναρτηθούν, το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

ΑΣΕΠ – πρόσληψη 1.209 στα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας όλης της χώρας

Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται η νέα προκήρυξη μονίμων για την πρόσληψη 1.209 στα νοσοκομεία και τις δομές Υγείας όλης της χώρας.

Θα επιλεγεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ. ΔΕ, ΥΕ).

Η νέα προκήρυξη θα διενεργηθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ και θα φέρει την ένδειξη “Κ” (μόνιμοι).

Θα κινείται στα πρότυπα της 2Κ/2019, ενώ αναμένεται να ζητηθούν οι συναφείς ειδικότητες.

Δεν είναι γνωστό -αυτή τη στιγμή- εάν ο νέος διαγωνισμός θα περιλαμβάνει το κριτήριο της ειδικής εμπειρίας.

Προσοχή: Η νέα προκήρυξη δεν έχει καμία σχέση με την 2Κ/2019 (1.116 θέσεις) για την οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επεξεργασία για την έκδοση των αποτελεσμάτων. Είναι δύο παράλληλες διαδικασίες, που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Είναι διαφορετικοί διαγωνισμοί.

Οι βασικές ειδικότητες που αναμένεται να ζητηθούν

Κατηγορία ΠΕ

Διοικητικοί
Ψυχολόγοι
Νοσηλευτές
Φαρμακοποιοί
Βιοχημικοί
Πτυχιούχοι Πληροφορικής

Κατηγορία ΤΕ

Νοσηλευτές
Εργοθεραπευτές
Ακτινολόγοι
Ραδιολόγοι
Χειριστές μηχανημάτων

Κατηγορία ΔΕ

Βοηθοί εργαστηρίων
Νοσοκόμοι
Πληρώματα ασθενοφόρων
Τεχνικοί (διαφόρων ειδικεύσεων)

Κατηγορία ΥΕ

Βοηθητικό προσωπικό
Καθαρίστριες

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.