Τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2022 αποκάλυψε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Αρχής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το επόμενο διάστημα αναμένεται ο γραπτός διαγωνισμός για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ καθώς και η προκήρυξη για 4.000 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση όσων υπηρέτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, έγγραφο του ΑΣΕΠ, που έχει δημοσιεύσει το Proson.gr αποκαλύπτει τον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ για 987 ακόμα προσλήψεις που θα αφορούν τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Από τις 987 αυτές θέσεις οι 872 κατανέμονται στα τρία υπουργεία, ενώ οι υπόλοιπες 115 θα καλυφθούν από προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στα πρόσθετα προσόντα της προκήρυξης 6Ε/2021 του ΑΣΕΠ ζητείται για πρόσθετη μοριοδότηση η άριστη ή πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας καθώς και η πιστοποίησης γνώσης Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β)υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η έλλειψη δηλαδή μίας τέτοιας πιστοποίησης στερεί από τους υποψηφίους την πρόσθετη μοριοδότηση ώστε να συμμετάσχουν και να είναι ανταγωνιστικοί ως προς το πλήθος αιτήσεων στην διαδικασία επιλογής. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 10 ημέρες!

Είναι γεγονός ότι πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πλέον ζητείται από τους υποψηφίους να κατέχουν πιστοποιήσεις που να αποδεικνύουν την γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας όσο και την γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπλέον, πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις.

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.