Σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρουν: «Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Το ΕΣΥ που «σήκωσε» το βάρος της πανδημίας και στάθηκε, με δυσκολίες και υπεράνθρωπες προσπάθειες στα πόδια του, ενισχύεται. Έρχονται 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι προσλήψεις των 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τους επόμενους μήνες, μέσα στο 2021.

Υπενθυμίζεται πως ήταν δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να γίνουν 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ.

Περισσότερα μόρια για την πρόσληψη θα έχουν όσοι νοσηλευτές υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, σε μια ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους.

Την πρόσληψη των 4.000 νοσηλευτών στο ΕΣΥ ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας και Εσωτερικών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.