ΑΣΕΠ ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Παρατείνεται η κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ μιας και το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να υλοποιήσει ένα νέο κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σήμερα λειτουργούν 4 προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, τα οποία απευθύνονται σε 46.414 ωφελούμενους, συνολικού προϋπολογισμού 331.486.404 ευρώ.

Αν και η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται στην παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα των 30.333 θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς αυτό δεν εμπίπτει στο κατ’ εξαίρεση καθεστώς των προγραμμάτων που προβλέπεται νομοθετικά η δυνατότητα παράτασής τους, βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε να συλλέξει τις ανάγκες αυτών, στοχεύοντας στην υλοποίηση, χωρίς χρονικά κενά, ενός β’ κύκλου του εν λόγω προγράμματος.

Να σημειώσουμε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 8 προγράμματα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, μέσω των οποίων έχουν ωφεληθεί 67.275 άνεργοι, συνολικού προϋπολογισμού 423.440.839 ευρώ.

Τα δύο προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, των οποίων η παράταση κατέστη δυνατή σε προηγούμενο χρόνο κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης, ήταν το πρόγραμμα απασχόλησης σε προσφυγικές δομές και εκείνο για την αντιπυρική προστασία.

Τα προγράμματα αυτά του ΟΑΕΔ αποτελούν εξαίρεση, καθώς άπτονταν συγκεκριμένων άμεσων και ανειλημμένων αναγκών, όπως η συνέχιση της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης αλλά και η έγκαιρη προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου.

Παράταση παίρνει η κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ. Πότε αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για την ΑΣΕΠ 3Κ/2018.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.