Όλοι μας ζούμε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια επιδημία και όλοι μας βασανιζόμαστε. Αλλά και όλοι μας θέλουμε, και πρέπει, να ζήσουμε και να ξεπεράσουμε την κρίσι της πανδημίας του κορονοιού όσο είναι δυνατόν πιο σύντομα και πιο ανώδυνα.

Προς επίτευξιν τούτου χρειάζεται να διώξουμε όλα τα εγώ και να γίνουμε όλοι μας ένα, εμείς, όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης. Πρέπει τώρα να αποφύγουμε την «διχόνοια την δολερή» και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Η μεταξύ μας ομοψυχία, με όσα λάθη και αν τυχόν γίνονται, είναι ωφελιμώτερη από την διαίρεσι. Όταν όλοι μαζί Άρχοντες, Κληρικοί, Μοναχοί και Λαϊκοί, και ο καθένας μας χωριστά πράττει κάθε στιγμή ό,τι πρέπει, τότε όλοι μας καλύτερα θα περάσουμε την κρίσι.

Προς τούτο ως Επίσκοπός σας και ως Ηλείος προσεύχομαι κατ’ ιδίαν και πράττω ό,τι μου είναι δυνατόν, διά να συμβάλω και εγώ στην ανακούφισι ή και στην θεραπεία των διαφόρων περιστάσεων των συμπολιτών μας.

Αδελφοί μου,

Ο Τριαδικός Θεός, ο άγιος Χαράλαμπος και όλοι οι άγιοι είναι μαζί μας. Δεν θα μας αφήσουν να δοκιμασθούμε πάνω από όσο ο καθένας μας αντέχει. Ας αυτοσυγκρατηθούμε, ας δείξουμε υπομονή και θα ξεπεράσουμε τον πειρασμόν. Διότι «ει ο Θεός μεθ’ημών, ΟΥΔΕΙΣ καθ’ ημών» βεβαιοί ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος δείχνοντας το παράδειγμα έλεγε προς τους Κορινθίους: «τοις πάσι γέγονα τα πάντα, ίνα πάντως τινάς σώσω» (Α΄ Κορινθίους Θ ΄23).

+ Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.