Αναφέρει η Μητρόπολη Άρτης:

Άρτα

Την Πέμπτη το βράδυ, ξημερώνοντας Παρασκευή, 2 προς 3 Νοεμβρίου 2017, ετελέσθη πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία, επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της πόλεως Άρτης, προεξάρχοντος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο Κήρυγμά του, ετόνισε την νέκρωση του εγώ μας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για αληθινή ζωή. Συγκεκριμένα, ανεφέρθη στον λόγο του Ιησού: «Αμήν αμήν λέγω υμίν, εάν μη ο κόκκος του σίτου πεσών εις την γήν αποθάνη, αυτός μόνος μένει· εάν δε αποθάνη, πολύν καρπόν φέρει». Ο Άγιος Γεώργιος έδωσε την επίγεια ζωή του και κέρδισε την αληθινή, την αιώνια ζωή. Αυτή την αιώνια ζωή μαρτυρούν τα χαριτόβρυτα λείψανά του. Το σώμα του αν και νεκρό, βεβαιώνει με τις θαυματουργίες, ότι νίκησε τον θάνατο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, χειροθέτησε Πνευματικό – Εξομολόγο τον ιερέα π. Δημήτριο Νικολάου, εκ των εφημερίων του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της πόλεως Άρτης.

Άρτα: Πανηγυρική Αγρυπνία στην Ενορία Αγίου Γεωργίου-χειροθεσία Πνευματικού Άρτα: Πανηγυρική Αγρυπνία στην Ενορία Αγίου Γεωργίου-χειροθεσία Πνευματικού Άρτα: Πανηγυρική Αγρυπνία στην Ενορία Αγίου Γεωργίου-χειροθεσία Πνευματικού

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.