Συνολικά μόλις 125 ευρώ «έβγαλε» από τις κλοπές ο 34χρονος.

Μια σειρά από έξι διαρρήξεις που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Άρτας εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας και για την εμπλοκή του σε αυτές ταυτοποιήθηκε ένας 34χρονος Έλληνας που ερευνάται αν τυχόν δρούσε και σε άλλες περιοχές.

Όπως προέκυψε, ο δράστης πήγαινε με το αυτοκίνητό του στους ναούς, παραβίαζε τις εισόδους τους με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και στη συνέχεια άρπαζε ολόκληρα τα παγκάρια ή τα χρήματα από το εσωτερικό τους. Με τον τρόπο αυτό, διέπραξε τέσσερις κλοπές σε εκκλησίες στην πόλη της Άρτας και στις περιοχές Καλόβατο, Κιρκιζάτες και Ελεούσα, καθώς και δυο απόπειρες σε ναούς στις Κιρκιζάτες και την Γραμμενίτσα, από τις οποίες αποκόμισε συνολικά μόλις 125 ευρώ.

Η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του ιερόσυλου συνεχίζεται, ωστόσο δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Αλλοδαποί διέρρηξαν ναό και έκλεψαν τάματα

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια η κλοπή που έγινε στις 11 Ιανουαρίου σε μια εκκλησία στη Θήβα και ταυτοποιήθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι άρπαξαν από το εσωτερικό του ναού διάφορα κοσμήματα και άλλα τάματα πιστών συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ. Σε βάρος των ιερόσυλων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.