Ένα ακόμα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, από οπαδούς της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το news.church.ua οι εν λόγω οπαδοί της ΑΕΟ προσπάθησαν να αρπάξουν δια της βίας τον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στην πόλη Φάβστοφ της Περιφέρειας του Κιέβου.

Επίσης, όσοι πιστοί της Ουκρανικής Εκκλησία προσπάθησαν να εισέλθουν στον Ιερό Ναό για να εκκλησιαστούν, τους ασκήθηκε βία και τους απομάκρυναν από το σημείο.

Χαρακτηριστική είναι στιγμή που κληρικός της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, κλώτσησε στο στήθος τον ελληνικής καταγωγής ηλικιωμένο εφημέριο του Ιερού Ναού, Πρωθιερέα Ανατόλιο Κιριτσένκο – Κυριακίδη.

Οι πιστοί έσπευσαν αμέσως να παράσχουν στον τραυματισμένο ιερέα, τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια κάλεσαν ασθενοφόρο.

Αμέσως μετά οι οπαδοί της Αυτοκεφάλου Ουκρανικής Εκκλησίας, έσπασαν τις κλειδαριές από την εξωτερική πόρτα που οδηγεί στον νάρθηκα, ενώ δεν κατάφεραν να παραβιάσουν παλαιά δρυίνη πόρτα που οδηγεί στον κύριο ναό.

Μετά από ώρα στο σημείο έφτασε η Αστυνομία η οποία εμπόδισε την παράνομη κατάληψη του Ιερού Ναού, αφού βεβαιώθηκαν ότι η κοινότητα της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας διαθέτει τα απαραίτητα νομικά δικαιολογητικά για να εκκλησιάζεται στον ναό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.