Την επαναφορά του τεμένους στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Πάφου στο καθεστώς της χριστιανικής εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, όπως λειτουργούσε προ της κατάληψης της νήσου από τους οθωμανούς, εισηγείται ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου και Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΛΑΜ, Μιχάλης Μιχαήλ, ως απάντηση στην πρόκληση Ερντογάν με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Σχετική επιστολή απέστειλε ο κ. Μιχαήλ στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και στην Ιερά Σύνοδο, επισημαίνοντας ότι έχει φτάσει η ώρα να σηκώσουμε το γάντι και χωρίς φόβο, πάθος και αναστολές να απαντήσουμε στις νέες αυτές τουρκικές προκλήσεις.

«Απευθύνομαι λοιπόν σε εσάς, μεταφέροντας σας ουσιαστικά την λαϊκή απαίτηση, όπως προβείτε στις ανάλογες αναγκαίες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς σε εκκλησίες όλων των τζαμιών ή άλλων που έχουν βεβηλωθεί ή αλλοιώθηκαν, και μας αφαίρεσαν σαν Χριστιανούς στο σύνολο, το δικαίωμα της άσκησης των θρησκευτικών μας καθηκόντων», επισημαίνει. «Αρχή θα μπορούσε να γίνει από την πόλη της Πάφου και την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, που ήταν και ο Μητροπολιτικός ναός στα παλαιότερα χρόνια στην περιοχή Μούτταλος και να επεκταθεί αυτή η δραστηριότητα και στην υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο».

«Η ανοχή έχει πλέον εξαντληθεί», υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου του ΕΛΑΜ «και δεν πρέπει πλέον να γίνεται ανεκτή η βεβήλωση των ναών μας, ειδικά στις κατεχόμενες περιοχές, που σήμερα έχουν γίνει στάβλοι ζώων από τους έποικους».

Πηγή: pafosnet.com

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.