Το αργυρούν ιωβηλαίο δηλ. πενήντα χρόνια, από το εγκαίνιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου (21 Σεπτεμβρίου 1969) συμπληρώθηκε το Σαββάτο, 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Με απόφαση των ιερέων του ναού και της εκκλησιαστικής επιτροπής για ένα χρόνο, θα πραγματοποιηθούν διάφορες λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις, για να τιμηθεί η ιδιαίτερη αυτή επέτειος.

Το πρωί της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά και τους εφημερίους του ναού.
Η αναίμακτος ιερουργία τελέστηκε επάνω στο αντιμήνσιο το οποίο είχε καθαγιασθεί την ημέρα του εγκαινιασμού του ναού υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Μακαρίου του Γ΄.

Πριν την απόλυση εψάλη το μνημόσυνο πάντων των ιερατευσάντων και διατελεσάντων Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων, Φροντιστών, Βοηθών και Κατηχητών του ναού, του μεγάλου ευεργέτου της Μητροπόλεώς Αναστασίου Πυρίλλη και των λοιπών προσφιλών κεκοιμημένων αδελφών μας.

Ακολούθως, με απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής τιμήθηκαν οι εν ζωή, διατελέσαντες εκκλησιαστικοί επίτροποι κατά την πεντηκονταετία Παναγιώτης Παπαμιχαήλ, Ιωάννης Κολοκούδιας, Δημοσθένης Ζουβάνης, Ζαχαρίας Χ’ Ζαχαρίας και Ελευθέριος Σούττος.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας ανέφερε πως η πρόνοια του Θεού, οδήγησε ώστε σήμερα αυτός ο ναός του Αγίου Γεωργίου, να είναι και ο Μητροπολιτικός ναός της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και έτσι το Παραλίμνι, έχει αυτή την ύψιστη τιμή -έστω και προσωρινά- μέχρι την ευλογημένη ώρα της επιστροφής. Ευχήθηκε τέλος να είναι στερεωμένος «είς αιώνας αιώνων» για να αναπέμπουμε τις δοξολογίες στον Θεό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.