Μετά τη μεγάλη επιτυχία λειτουργίας του βιβλιοπωλείου της Μητρόπολης Αργολίδας στην πόλη του Ναυπλίου, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος εγκαινίασε το νέο βιβλιοπωλείο στο Άργος την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023.

Το νέο εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο “Επιστροφή” της Μητρόπολης Αργολίδος στην πόλη του Άργους θα λειτουργεί καθημερινά σε χώρο λειτουργικό προσβάσιμο, στο κέντρο της πόλης του Άργους στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου 5 κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Το εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο περιμένει τους φίλους του βιβλίου, της πόλης και όχι μόνο για να το γνωρίσουν από κοντά.

Στο βιβλιοπωλείο θα βρει ο αναγνώστης εκτός των πολλών τίτλων και όλες τις εκδόσεις του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Τα εγκαίνια και ο αγιασμός έγιναν από τον Μητροπολίτη Αργολίδος και τον πρόεδρο του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σελλή σε κλίμα πανηγυρικό.

Η αγάπη του Δεσπότη Αργολίδος για τα βιβλία αλλά και το ταλέντο που τον διακρίνει για την συγγραφή, τον έχουν οδηγήσει στη έκδοση πάρα πολλών βιβλίων.

Προηγήθηκε η ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος του Αγίου Πέτρου και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος με θέμα: «Ταξιδεύοντας με το βιβλίο», στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου και πολιούχου του Άργους.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Ο Θεός είναι άπαιχτος” του Μητρ. Αργολίδος Νεκταρίου
Εκδόσεις Επιστροφή

Υπάρχει μια συγκλονιστική σκηνή που περιγράφει ο Ντοστογιέβσκι στο Έγκλημα και τιμωρία. Ο μέθυσος πατέρας Μαρμελάντωφ, που γίνεται αιτία να υποφέρει όλη η οικογένειά του και για χάρη του η κόρη του Σόνια έχει καταντήσει πόρνη, σε μια στιγμή δημόσιας εξομολόγησης μιλάει για τη Δευτέρα Παρουσία και την κρίση του Θεού. Ο Χριστός, αφού έχει ξεχωρίσει τους πιστούς για να τους βάλει στη βασιλεία του, ξαφνικά γυρίζει και καλεί τα αποβράσματα της κοινωνίας μαζί με τον Μαρμελάντωφ. Οι δίκαιοι διαμαρτύρονται. Ο Χριστός δικαιολογεί την πράξη του. Τους δέχεται γιατί κανένας απ’ αυτούς δεν πίστεψε ποτέ ότι ήταν άξιος για τη βασιλεία Του. Και ο Μαρμελάντωφ καταλήγει: «Και θ’ απλώσει τα χέρια Του σ’ εμάς, κι εμείς θα πέσουμε στα πόδια Του… και θα κλάψουμε… και θα τα καταλάβουμε όλα. Τότε θα τα καταλάβουμε όλα. Και όλοι θα καταλάβουν… Κύριε, ελθέτω η βασιλεία σου!». Tότε λοιπόν θα τα καταλάβουμε όλα. Προς το παρόν δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε να μπούμε στη λογική του Θεού. «Οὐ γάρ εἰσιν αἱ βουλαί μου ὥσπερ αἱ βουλαὶ ὑμῶν, οὐδ’ ὥσπερ αἱ ὁδοὶ ὑμῶν αἱ ὁδοί μου, λέγει Κύριος. Ἁλλ’ ὡς ἀπέχει ὁ οὐρανὸς ἀπὸ τῆς γῆς,οὕτως ἀπέχει ἡ ὁδός μου ἀπὸ τῶν ὁδῶν ὑμῶν και τὰ διανοήματα ὑμῶν ἀπὸ τῆς διανοίας μου» (Ησ. 55, 8-9). Δηλαδή οι σκέψεις μου δεν είναι σαν τις δικές σας σκέψεις, λέει ο Κύριος, και τα έργα σας δεν είναι όπως τα δικά μου έργα. Όσο απέχει ο ουρανός από τη γη, τόσο απέχουν τα έργα μου από τα δικά σας, οι σκέψεις μου από τις σκέψεις σας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.