Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο , προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου .

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς κήρυξε τον θείο λόγο και μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Λουκά.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός από το Μητροπολίτη Αργολίδας παρουσία κλήρου και λαού. Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης Αργολίδας επισκέπτεται την Κριμαία για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά του Ρώσου , φέτος λόγω της πανδημίας που έφερε ο covid -19 ο Μητροπολίτης δε μπόρεσε να παραβρεθεί στη Κριμαία για πρώτη φορά.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Κρουσταλάκης χάρισε μια εικόνα του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στον Μητροπολίτη Αργολίδας για την προσφορά του στον Ναό και τον Άγιο Λουκά

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.