ΑΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ: Αιφνιδίασε τους πάντες η απόφαση του Υπουργείου να καταργηθεί η αργία των Τριών Ιερχών , στη μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας.

Πλειάδα Ιερέων από Ελλάδα και εξωτερικό στέλνουν από το πρωί οργισμένα μηνύματα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE εκφράζοντας τη αγανάκτησή τους γι αυτήν την απόφαση.

Οι ενστάσεις των κληρικών συνοψίζονται σε μια φράση: Πυροβολεί την Ορθοδοξία η Νίκη Κεραμέως.

Αργία Τριών Ιεραρχών: Το χρονικό

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στην Βουλή , παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα « Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους , ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών , παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένι προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.33 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

αυτο δεν ειναι απαραίτητα κακό. Ισα ισα που τα παιδια μεσω των εκδηλώσεων αναγκαστικά θα μάθουν για τους τρεις Ιεράρχες, ενω μεχρι στιγμής απλά καθονταν σπίτια τους και το έριχναν στο χαβαλέ.

2

Η εορτή δεν καταργείται.Επανέρχεται όπως ήταν πριν τον ΣΥΡΙΖΑ.Δηλαδή δεν θα είναι ημέρα σχολικής αργίας αλλά ημέρα που θα γίνονται εκδηλώσεις στα σχολεία για τους Τρεις Ιεράρχες και την προσφορά τους στην παιδεία.Δείτε το κέιμενο του μητροπολίτη Κισάμου με τίτλο ''τι είδους Ελλάδα θέλουμε;'' .