ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ : Πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Ετσι, κορωνοϊού επιτρέποντος θα μπορούμε να μετακινηθούμε σε όλη την Ελλάδα.

ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ : Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις

Σύμφωνα με όσα θα ισχύουν για τις μετακινήσεις από σήμερα 18 Μαΐου, όπως γνωστοποίησε χθες ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός μετακίνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, και την Κρήτη.

Πρόθεση είναι να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Ετσι, κορωνοϊού επιτρέποντος θα μπορούμε να μετακινηθούμε σε όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη αργία μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι του Αγίου Πνεύματος.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, είναι το πρώτο του καλοκαιριού και το πρώτο που θα μπορούμε να αποδράσουμε από τις πόλεις μας, ενώ σηματοδοτεί και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Φέτος «πέφτει» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, μετά την Κυριακή της Πεντηκοστής.

ΑΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ : Τι γιορτάζουμε

«….Καὶ εἰς τὸ πνεῦμα τὸ ἅγιον, τὸ κύριον καὶ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν πατρὶ καὶ υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν….»

Την Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας εορτάζει το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο εκπορεύεται εκ του Πατρός.

Είναι ομοούσιο με τα πρόσωπα του Πατρός και του Υιού και κατά το Σύμβολο της Πίστεως «συνπροσκυνείται και συνδοξάζεται» με τον Πατέρα και με τον Υιό, ίσο κατά τη λατρεία και την τιμή.

Τσαντίρης Νίκος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.