Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Ευταξία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, στον φιλόλογο και Διευθυντή του επαναλειτουργήσαντος Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου, Ιωακείμ Καμπουρόπουλο.

Η χειροθεσία έγινε απόψε (20.8.2020) κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Χοροστασίας στον Εσπερινό, στα χωριό Αγρίδια.
Μετά την Χειροθεσία, με θερμά λόγια αγάπης προσφώνησε ο Πατριάρχης τον νέο Άρχοντα, ο δε τιμηθείς αντιφώνησε ευχαριστώντας ευγνωμόνως.

Ο Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, διευθυντής σήμερα του Γυμνασίου – Λυκείου στα Αγρίδια της Ίμβρου, γεννήθηκε στην Ίμβρο, απ’ όπου έφυγε σε ηλικία 8 ετών, για να εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο. Η ελληνική παιδεία στην Ίμβρο είχε τελειώσει αναγκαστικά στα 1964. Τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο στο ιστορικό Ζωγράφειο της Πόλης και στη συνέχεια σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Δούλεψε 25 χρόνια στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε ιδιωτικά, δημόσια και εκκλησιαστικά σχολεία. Από αυτά, πέντε χρόνια δίδαξε με απόσπαση στη Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ εργαζόταν στην Αθήνα το 2015, ως φιλόλογος στο 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, του ζητήθηκε να αναλάβει το υπό ίδρυση τότε σχολείο στην Ίμβρο, δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία του Δημοτικού.
Η μέχρι σήμερα προσφορά του είναι ήδη σημαντική, γι’ αυτό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποφάσισε να τον τιμήσει με οφφίκιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.