Εορτάζεται αύριο στην Μονή Αγίου Νεοφύτου, στην Τάλα της Πάφου, η εύρεση και η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και θαυματουργού, κτήτορα και προστάτη της Μονής. Οι εορτασμοί αρχίζουν από σήμερα, ενώ η μεγάλη πανήγυρη έχει ήδη στηθεί και λειτουργεί εδώ και μέρες στον χώρο πέριξ της Μονής.

Σήμερα, Δευτέρα και ώρα 5:30μ.μ θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Καθηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και θα γίνει λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου.

Αύριο, Τρίτη, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Μονής και άλλους Αρχιερείς.

Τις μέρες του εορτασμού πραγματοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού και η μεγάλη πανήγυρις, μια από τις σημαντικότερες που πραγματοποιούνται στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι η προσκόμιση Safepass και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο στους χώρους την πανήγυρης και της Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.