Εορτάζεται αύριο στην Μονή Αγίου Νεοφύτου, στην Τάλα της Πάφου, η εύρεση και η ανακομιδή των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου και θαυματουργού, κτήτορα και προστάτη της Μονής. Οι εορτασμοί αρχίζουν από σήμερα, ενώ η μεγάλη πανήγυρη έχει ήδη στηθεί και λειτουργεί εδώ και μέρες στον χώρο πέριξ της Μονής.

Σήμερα, Δευτέρα και ώρα 5:30μ.μ θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Καθηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και θα γίνει λιτάνευση των τιμίων λειψάνων του Αγίου.

Αύριο, Τρίτη, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Μονής και άλλους Αρχιερείς.

Τις μέρες του εορτασμού πραγματοποιείται στον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού και η μεγάλη πανήγυρις, μια από τις σημαντικότερες που πραγματοποιούνται στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι η προσκόμιση Safepass και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο στους χώρους την πανήγυρης και της Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.