Διαδικτυακά πραγματοποιείται από σήμερα 26 έως και τις 28 Ιανουαρίου, η 4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης» για την Θεολογία και την Οικολογία.

Το θέμα φέτος είναι «COVID-19 και κλιματική αλλαγή: Ζώντας και μαθαίνοντας από την πανδημία» (COVID-19 and Climate Change: Living with and Learning from a Pandemic)

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η COVID-19 μείωσε τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα, αλλά δεν έχει επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή. Η άμεση ανταπόκριση επιτάχυνε την ανακάλυψη του εμβολίου, αλλά άφησε τον κόσμο με έναν εντυπωσιακό αριθμό θανάτων.

«Η πανδημία Covid-19 επηρέασε μόνιμα τον πλανήτη μας και άλλαξε τη ζωή μας. Ο κόσμος πάλεψε για να επιβιώσει και έμαθε να ζει με τον κορωνοϊό. Αλλά ποια είναι τα μαθήματα που έχουμε μάθει; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στη φύση και στο περιβάλλον; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στην υγειονομική περίθαλψη; Και τι έχουμε καταλάβει για τη σημασία της επιστήμης;» τονίζεται χαρακτηριστικά.
Την Περιβαλλοντική Συνάντηση θα ανοίξει με ομιλία του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ θα συμμετάσχει, ως ομιλητής, και ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης.
Την ευθύνη της Διάσκεψης έχει ο ειδικός και σε θέματα Οικολογίας, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωάννης Χρυσαυγής.
Μεταξύ των ομιλητών είναι επίσης ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και και ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ.
Eπίσης θα μιλήσουν, ο οικονομολόγος Καθηγητής Jeffrey Sachs από το Πανεπιστήμιο του Columbia στη Νέα Υόρκη, η οικολόγος/θεολόγος Καθηγήτρια Mary Evelyn Tucker του Πανεπιστημίου του Yale, ο διάσημος συγγραφέας και ακτιβιστής Bill McKibben από το Middlebury College.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.