Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στις 11π.μ. στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη- Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα, τέλεσε τον Αγιασμό Ενάρξεως των Ειδικών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του ως άνω Ιδρύματος, στα οποία θα συμμετέχουν και Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Λογω των προηγηθεισών δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού, οι περισσότεροι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαδικτυακά την έναρξη και παρουσίαση των Σεμιναρίων από το κανάλι της Ενορίας https://www.youtube.com/watch?v=-vUReyf8nrs

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον π. Θεολόγο Αλεξανδράκη και παρουσίασε τα οφέλη της επιμορφώσεως εν τη Εκκλησία και μάλιστα στα στελέχη της, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε και τον συντονιστή συνεργασίας του Ιδρύματος και της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης.

Αμέσως μετά ο Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης παρουσίασε το γενικό πλαίσιο δράσης του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την ευλογία και προώθηση συνεργασίας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος με το Ίδρυμα, ενώ αμέσως μετά παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των Σεμιναρίων Εξομολογητικής, που σήμερα άρχισε, με γενικό τίτλο «Συμβουλευτική και Σύγχρονα Ζητήματα».

Οι Διδάσκοντες των επιμέρους ενοτήτων του Σεμιναρίου είναι οι Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης κάτοχος Μεταπτυχιακού Νομικής, οι Πρωτοπρεσβ. Βασίλειος Καλιακμάνης και Αθανάσιος Γκίκας Καθηγητές Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, κ. Μιλτιάδης Βάντσος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και κ. Βασίλειος Φανάρας Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.